Wat is nou het verschil tussen een lichtstraat en een lichtkoepel?
Een lichtkoepel is een structurele oplossingen om daglicht in woon- en leefruimtes toe te laten.  Het is een beglazing element op zich en is vaak te herkennen aan de relatief kleine afmeting in vergelijking met een lichtstraat. Als verschillende beglazing elementen worden gekoppeld spreken we over lichtstraten. Lichtkoepels en lichtstraten worden geplaatst op een waterdichte opstand. Dit is van groot belang om een waterdichte montage te kunnen garanderen.

image1 image2

Traditionele lichtkoepel                                                                                                                           Alux lichtstraat

Waarom lichtstraten
Door lichtstraten toe te passen bestaat de mogelijkheid om natuurlijk licht binnen in een ruimte te brengen waar ramen onvoldoende licht bieden. Door de horizontale oriëntatie op daken geven lichtstraten en lichtkoepels een veelvoud aan licht in vergelijking met verticale beglazing (ramen).

Veel natuurlijk licht creëert een goede sfeer binnen in een ruimte. Verder zal de ruimte frisser, ruimer en vooral comfortabeler aanvoelen, redenen genoeg voor een lichtstraat.

Voordelen van daglicht
Daglicht op de werkplek biedt vele voordelen ten opzichte van kunstlicht. Niet alleen op gebied duurzaamheid, maar ook voor het welzijn. Daglicht zorgt onder andere voor een beter gevoel, een verhoogd concentratievermogen en een lager ziekteverzuim op de werkplek.